Sikersztori: magyar lány a Dior mozifilmben

Mindig nagy öröm magyar színésznőket viszontlátni nemzetközi filmekben, melengeti a szívünket, hogy mennyi sikeres nő él közöttünk. Félig színészi, inkább modell szerepkörben jött velünk szemben egy gyönyörű barna lány a vadonatúj Dior-hangulatú, 1950-es években játszódó filmben, amelyben Örvendi Cintia modellként lépkedett végig a mester szalonjának kifutóján.

Erről a csodás szerepről kérdeztük őt, hiszen nem mindennapi élmény lehetett egy ilyen produkcióban szerepelni.

Magyar lány Dior-modellként, de nem csupán kifutón, hanem kettő az egyben: filmben is. Miképp talált rád vagy találtál rá a szerepre?

A Prime Look Models hirdette meg a felhívást, egy filmhez kerestek modell lányokat. Akkor még a film címét nem lehetett tudni, de ilyen esetekben titoktartás is kötelez minket, ha már minél több információt megtudtunk a filmről, jelenetről, szereplőkről. A hirdetésben az állt, hogy egy ’Dior bemutató jelenethez’ keresnek modell szereplőket. A leírás alapján teljesen magamra ismertem, nagyon szeretem a bemutatókat, magam is több mint 10 éve modellként is dolgozom hazai és nemzetközi márkákkal. Az ügynökség ilyenkor összegyűjti a jelentkezőket és ezután továbbítják a rendezőnek, aki választ. Ez a casting többkörös volt. Az első körben fotókat, videókat mutatnak a szereplőről, majd utána egy konkrét jelenetet vesznek fel az opciós szereplővel. (Opciós szereplő jelentése: leszűkítették a jelentkezők számát, ezután a rendező által kiválasztott modellekről kérnek be még plusz anyagokat. Konkrét feladatot, szerepet kell eljátszani, pont mint egy színésznek. Ez alapján választja ki a szereplőket a jelenethez a rendező.) Majd egyszer csak jött a hívás, hogy beválasztottak a Dior bemutató jelenet modelljei közé. Nagyon boldog voltam és úgy gondolom, hogy a modell pályafutásomnak egy nagyon meghatározó pontja.

Örvendi Cintia Dior-modellként


Hogy érezted magad a forgatáson? Milyen érzés volt a legendás divatház által visszarepülni az időben? Elárulsz nekünk egy-két olyan kulisszatitkot, ami megosztható?

Nagyon jól éreztem magam a forgatáson. Egy álom volt ebbe a szerepbe bújni. Viszont a Covid-járvány megnehezítette a forgatást. Forgatási nap előtt, közben, szinte folyamatosan teszteltek minket. Nagyon vigyáztak mindenkire és természetesen a főszereplőkre, színészekre még nagyobb tekintettel. Annak örültem, hogy egyszer sem lett pozitív a tesztem és végig tudtam a stábbal dolgozni a jeleneteink felvételének napjain. Kaptunk videókat a forgatás előtt, felkészüléskor, és megmutatták azt is, hogy az ’50-es években hogyan mutatták be a hölgyek a ruhadarabokat. Kecses, nőies tartás, finom kézmozdulatok, lassabb tempójú járás, kis mosoly. Emlékszem estéken át néztem a kapott videókat és gyakoroltam a videóban látottakat.

A rendező kérése volt, hogy mindenki saját magának alakítson ki egy hasonló, videóban látható mozdulatsort, megjelenést. Nagyon élveztem a felkészülést és az egészre boldogan gondolok vissza.

A filmet most már a magyarországi mozikban is játszák eredeti nyelven és magyar szinkronnal is. Egy igazi lelket simogató film, a csodáról, az álmokról, a reményről és persze a csodaszép ruhákról. Azt gondolom, hogy ebben a minket körülvevő világban egy igazi kikapcsolódás mindenki számára, nem csak a hölgyeknek. A családommal osztottam meg az örömömet és velük együtt néztem meg a filmet, még a férfiaknak is nagyon tetszett, nemcsak miattam, hanem az egész film, a történet miatt is.


Mióta modellkedsz és milyen divatmárkák, divatházak bemutatóin, kampányaiban láthattunk téged?

Szerencsésnek mondhatom magam, amióta modellkedem több hazai és nemzetközi tervezővel, márkával is volt szerencsém együtt dolgozni. Nagyobb divateseményeken is rendszeresen részt vettem az elmúlt években, most már több éve rendszeresen Zoób Kati bemutatóin modellkedem. Lehetőségem volt Náray Tamással is együtt dolgozni bemutatón.  A divatbemutatók mellett divatanyagok fotózásaira is fel szoktak kérni és az elmúlt néhány évben többször kerestek már meg reklámfilm szerepekkel is. A hazai tervezők közül kampány fotózásokon dolgoztam együtt: Vajda Alexandrával, Varga Viktóriával, Pásztor Anitával, Nagy Noémivel, Szerencsés Gabóval, Szépligeti Ágnessel és Kiss Saroltával. Valamint az 1975Fashion tervezőivel és rendszeresen dolgozom együtt az Essential Wardrobe márka tervezővel is.  Egy emlékezetes Heavy Tools kampány is a repertoáromba tartozik, aminek a plakátkampánya a kedvenceim egyike. Szerepeltem külföldön is bemutatókon, mint például Bolognában, Londonban a Fashion Weeken, és Bécsből is megkeresnek munkákkal. Reklámfilmek, amelyekre felkértek az utóbbi időben: Mc Donald’s, Hyundai, amire viccesen emlékszem vissza, mert egy fiatal, terhes anyuka szerepét játszom. Az ELTE kampányát is nagyon szerettem. Coop, AXE, OMV, Twinings of London, és Dermaflora reklámban is kaptam szerepet. Tavaly egy téli óriásplakát kampányom volt az Erste Bankkal.  Most éppen egy londoni tervező talált meg, aki szeretne velem dolgozni. Úgyhogy remélem, hogy lesznek még lehetőségeim és megtalálnak a márkák, tervezők a jövőben. Az idei év végén is lesz egy téli kampányom egy céggel, erre már nem sokat kell várni. Szabadúszó modellként dolgozom, így közvetlenül meg tudnak keresni a márkák, tervezők, cégek is, de több reklámügynökséggel is dolgozom, rajtuk keresztül is szoktam munkákat, szerepeket kapni.

Esetleg kacérkodsz a filmezéssel is? Hiszen immár belekóstolhattál ebbe is. 

A reklámfilm szerepek által gyűjtöttem tapasztalatot. Nagy örömmel fogadnék komolyabb szerepeket, felkérést is. Korábban volt egy rövid film, amiben szerepeltem, „A maradék nyolc” című filmben. A „Mrs. Harris Goes to Paris” című produkciónak különösen örültem. Maga a kor, a Dior divatház, a divatbemutatók világa, Párizs mind-mind régóta vonz engem. Milyen terveid vannak a jövőre nézve? A Mrs. Harris Párizsba megy stábjával szívesen dolgoznál újra együtt? 

Jelenleg rendezvényszervezéssel foglalkozom (www.cintiaevents.com), illetve egy podcast stúdió üzemeltetésébe is besegítek Budapesten, de a modellkedés is az életem része maradt. Remélem, hogy még fog egy ideig. A stábban bárhova elutaznék és nem mondanék nemet a további közös munkára. Nagyon köszönöm az ügynökségnek a lehetőséget és a rendezőnek, Tony Fabiánnak, hogy kiválasztott ebbe a csodás filmbe és jelenetbe.

Megtiszteltetés volt az egész stábbal, csapattal dolgozni. Minden profin meg volt szervezve. Nagyon várom a folytatást és amiről a film is szól, hinnünk kell az álmainkban, a csodákban, mert azok egyszer valóra válnak.

Álmom, hogy még nagyobb szerepeket is eljátszhassak. Eljussak több országba. Még több márkával, tervezővel együtt dolgozhassak. Ebben jól érzem magam és amiben az ember jól érzi magát, azt nem is munkának fogja fel. Valahogy mindig hobbinak fogtam fel, ki tudja egyszer hol és milyen szerepben látom magam vissza. 

Nyitófotó: Kondella Mihály