“Ez a tökéletlenül tökéletes test is egy nőé”

Az, hogy nő vagy, vagy férfi vagy mondhatnánk azt is, hogy ez a nemed és ennyi. De vajon mit jelent nőnek lenni? Ma. Mitől jó nőnek lenni?

Nők osztották meg velünk sokszínű érzéseiket.

“Mit jelent nőnek lenni? Mit jelent fogyatékkal élő nőnek lenni? Kihívást! Nemcsak magamat kellett elfogadni és megszeretni ebben a csonkolt testben, el kell fogadtatni a környezetemmel is. Hisz itthon nem “divat” kiállni és vállalni a saját testünket, pedig ez a tökéletlenül tökéletes test is egy Nőé. A női lét nem a testtől, nem a lélektől függ a kettő együttese adja a Nőt.” – osztotta meg érzéseit Éva.

Éva body positive modell, fotózás közben
fotó: Pajor Eni

“Erősnek és gyengédnek lenni egyszerre” – vallja Beatrix.

Nőnek lenni “erőt, magabiztosságot” jelent Alíz számára.

“Nőnek lenni számomra, jóval több, mint amit a “klasszikus” női szerepek magukban hordoznak: színeket vinni a szürkeségbe, megtölteni élettel a sivárságot, melegséget csempészni üres szívekbe. Otthont teremteni egy házból, családot emberekből . Majdnem a jótündér- csak mellette esendő és ember is, akinek fő üzemanyaga a törődés , figyelem és persze a szeretet” – írta Viktória.

Mónika szerint a nő “varázslatot jelent, a nő mindent szebbé, jobbá képes varázsolni”.

“Nőnek lenni a legnagyobb kihívás az életben. Jó nőnek lenni még nehezebb. De így szép”. – Bernadett szerint.fotó: Shutterstock