Szekeres Adrien Kéz a kézben jótékonysági koncert . ”…életünk legérzelemdúsabb koncertjére készülünk….”

A zenei szakma az egyik legjobban érintett. Hónapokra veszítette el több ezer ember a megélhetési forrásának összes lehetőségét. 
Szekeres Adrien és férje Kiss Gábor ezért úgy döntöttek, ebben a nehéz időszakban is megpróbálnak munkát varázsolni szeretett kollégáiknak. 

A szakma legjobbjaival koncertet szerveztek május 28-ára a híres Pannónia Filmstúdióban, amit élőben közvetítenek Full HD minőségben, majd saját csatornáikon 5 kamera segítségével sztereo hanggal . A projekt jótékony alapú. Bárki élvezheti a koncertet otthona melegéből, aki hozzájárul egy csekély, minimum 3.000 forintos támogatással. 

Szekeres Adrien énekesnővel beszélgettünk az előadók jelenlegi helyzetéről, miképpen töltődik fel és milyen különlegességgel készül most a rajongóinak és a minden zenekedvelőnek.

Hogy érzed, miképpen lehet ebben az időszakban feltölteni, bizakodást és reményt adni az embereknek? Neked milyen praktikák váltak be, amelyek jobb kedvre derítenek?

Őszinte leszek veled. Az elején azt hittem pár hétig tart majd. Még örültem is, hiszen nekem a késő tavaszi időszakban indul a nagy hajtás, ami egészen decemberig kitart. Aztán a pár hétből lett pár hónap, amit már nehezebben viseltem. Újra kellett gondolnom dolgokat, egyensúlyt találni ebben a roppant diszharmonikus időszakban. Most is rájöttem, hogy a baráti beszélgetések adnak a legtöbbet, így sokat beszéltem a legjobb barátaimmal.

A zene gyógyít, ez kétségtelen, azonban az előadóművészek, zenészek olyan helyzetbe kerültek, amerre megoldást kell találni. Elmaradnak a koncertek, az előadások, amely mind a közönségnek szomorúság, mind pedig a művészeknek. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan tovább?

Ez egy olyan kérdés, amire nagyon hosszú a válasz. Ami most történik a zenei, művészi szakmával még évek múlva is kihatással lesz mindenkire. Nem csak a zenészek veszítették el a bevételi forrásukat, hanem a produkciós és technikai csapatok is mögöttük. Az intézményeknek nem egyszerű, mert amik nem teljesen, vagy egyátalán nem államiak, függnek a havi bevételekből, és ők sem bírják már sokáig. Erre nem az lesz a válasz, hogy még több program lesz szervezve, hanem sokkal nagyobb óvatossággal alakítják majd ki a büdzsét, és egészségtelenül feszült lesz a verseny a szakmán belül városokért, programokért, fesztiválokért. A legnehezebb azonban az egészben bizonytalanság, a tervezhetetlenség.

Május 28-án egy élő koncerttel készülsz rajongóidnak és mindenkinek, aki egyrészt szereti a zenét, másrészt egy kis léleksimogatásra vágyik. Mit lehet tudni erről a koncertről? Mi várható a koncerten? 

Remélem, nem csak nekem, hanem mindenkinek zenei terápia lesz ez határainkon innen és túl is talán, hisz a külföldön élő magyarok is nézhetnek majd minket. Legkedvesebb zenészeimmel, férjemmel, a stábom egy részével találkozom sok sok idő után először, amitől biztosan fantasztikus lesz már eleve a hangulat. Számomra kedves dalaimból állítottunk össze egy 90 perces programot, és garantálom, hogy összehozza majd az otthon ülő zenei rajongókat. 

Mennyire tervezed a közeljövőt? Lehet ilyenkor tervezni?

Nem lehet tervezni, vagy csak nagyon óvatosan. Sok munkánk gyümölcse mielőtt beérett volna, ment a kukába, mert nem lehetett/ nem lehet megtartani a koncertet. Kevesen értik meg, hogy a szórakoztatóiparban sok héttel, sokszor hónapokkal az esemény előtt megkezdődik a munka. Az is csoda, hogy ezt az online koncertet 3 hét alatt összeraktuk. Köszönhetően a remek csapatomnak 🙂

Sok sikert a májusi koncerthez! Ha valaki mégis lemaradna a programról, megnézheti, meghallgathatja egy másik időpontban?

Az élő adás facebookon megy majd , és a Sláger FM adásán. Az élő felvételből készül anyag, amit az adományozók később is meg tudnak tekinteni. 

A koncert eseménye itt található: https://www.facebook.com/events/564030207650205/


Nyitófotó: Papp Éva