Ismerj meg 7 nőt olyan nőt, akik nulláról indulva, először állították fel a leggazdagabb nők listáját

A Forbes magazin rangsora szerint a leggazdagabb amerikai nők, együttesen 71 milliárd dollárt “érnek”.

A listán szerepel az USA 60 leggazdagabb asszonya (akik közül 7 nőt mutatunk most be), akik a nulláról indulva építették fel a vagyonukat.

A smink és a bőrápolás időszakát éljük?

A Forbes kiadta az önerejükből vált leggazdagabb amerikai nők éves rangsorát, ahol a hét új belépő közül négy a vagyonát egészben vagy részben, a szépségápolási üzletágba fektette. 

A magazin szerint, a „Instagramot rafináltan használó sminkmogulok” és különösen a „majdnem milliárdos Kylie Jenner”, bevezették a „hírközlés új modelljét”, amely „radikálisan átalakítja az üzletet, a kultúrát és a politikát”. 

No de nézzük néhány hölgyet a listáról:

A lista az Egyesült Államok 60 leggazdagabb nőjének vagyonát méri, akik sikerüket örökség nélkül építették.
Együttesen 71 milliárd dollárt érnek el.

A rangsor meghatározásának érdekében figyelembe vették az állami ás magánvállalatokban, az ingatlantulajdonban lévő egyéb részesedéseket és az egyéb eszközöket, beleértve a művészeti alkotásokat, az ékszereket, autókat és repülőgépeket.

Anastasia Soare: 1 milliárd dollárral (cikkünket róla ITT olvashatod)

Vagyon forrása: Kozmetika, Anastasia Beverly Hills
Életkor: 62 
Lakóhely: Beverly Hills, KaliforniaAnastasia Soare sminkmogul vagyonát a gazdagok és hírességek szemöldökének megformálásával és kitöltésével szerezte.

Romániában született, majd 1989-ben Amerikába emigrált, ahol egy szépségszalonban kapott munkát.
Három évvel később a saját szalont nyitott, és 2000-ben elindította Anastasia Beverly Hills néven, saját szemöldöktermékeinek sorozatát.
2018-ban a TPG magántőke-társaság befektetett a cégbe és értékét 3 milliárd dollárra becsülte.
A vállalat jelenleg több mint 480 terméket forgalmaz több mint 3000 üzletben; a bevétel becslések szerint meghaladja a 375 millió dollárt.

Anastasia Soare:

Kylie Jenner: 900 millió dollár

Vagyon forrása: Kozmetika, Kylie Cosmetics

Életkor: 22

Lakóhely: Hidden Hills, Kalifornia

A 22 éves Kylie Jenner, aki hírességből lett sminkmogul, a legfiatalabb a milliomosok között.  2019 novemberében beleegyezett, hogy eladja a Kylie Cosmetics 51%-át a szépség óriás Coty Inc.-nek 600 millió dollárért. A 2020 januárjában lezárult üzlet értelmében Kylie felel a kreatív megjelenésért és a marketingért. Még mindig birtokolja a vállalkozás 49%-át, amelyet ő és édesanyja, Kris Jenner, ravasz önreklámozással és rendkívül alacsony önköltséggel bővítenek. A modellkedésből származó bevételéből 250 000 dollárt fordított arra, hogy egy külső cég előállítsa az első 15 000 ajakápoló készletét.

Huda Kattan 550 millió dollár

Vagyon forrása: Kozmetika, Huda Beauty

Életkor: 36

Lakóhely: Dubai

Huda Kattan pénzügyi munkáját hagyta ott a szépségiparért és 2010-ben blogot is indított. 2013-ban két nővérével indította el kozmetikai cégét, a Huda Beauty-t, mert nem tudott megfelelő műszempillát vásárolni. Ma, a Huda Beauty több mint 140 terméket forgalmaz a szemhéj púderektől a szájfényekig, amely éves szinten legalább 250 millió dolláros bevételt generál. 2017 végén a TSG Consumer Partners magántőke-társaság szerzett egy kisebbségi részesedést egy olyan üzlet során, amely a Huda Beauty céget 1,2 milliárd dollárra becsülte meg. Kattan, aki állítása szerint sosem költött pénzt reklámokra, egy olyan influencer, akinek 37 millió Instagram követője van. 

Huda Kattan

Theresa Gouw 500 millió dollár

Vagyon forrása: Kockázati tőke, Aspect Ventures

Életkor: 48

Lakóhely: Palo Alto, Kalifornia

Theresa Gouw társalapítója az Aspect Ventures társaságnak, egy olyan vállalkozásnak, amely a szoftverre és a biztonság technológiára összpontosít. Mielőtt az Aspect társalapítója lett, 15 évet az Accel-nél töltött, ahol a cég első női partnere volt. Ez a cég volt az első a Facebook kockázati befektetői között. 2018 januárjában az Aspect egy 181 millió dolláros második alapot gyűjtött Melinda Gates és a Cisco vezérigazgatója, Chuck Robbins támogatásával. Az Aspect Ventures társalapítóinak 40%-a nő, fele bevándorló vagy első generációs polgár és körülbelül 30%-a faji kisebbségből származik. Theresa, az oktatási nonprofit DonorsChoose cég alelnöke és a ONE nonprofit cég igazgatósági tagja.

Anne Wojcicki 440 millió dollár

Vagyon forrása: DNS-tesztelés, 23andMe

Életkor: 46

Lakóhely: Los Altos, Kalifornia

Anne Wojcicki, a kaliforniai Mountain View székhelyű DNS-tesztelő cég, a 23andMe tásralapítója és vezérigazgatója. Wojcicki, a korábbi Wall Street-i elemző összeállt társaival Linda Avey-vel és Paul Cusenza-val, hogy 2006-ban megalapítsák a 23andMe DNS-tesztelő társaságot. A cég 300 millió dolláros befektetést a kapott a GSK-tól, korábban GlaxoSmithKline, 2018 júliusában; manapság gyógyszerfejlesztési partnerek. A 23andMe az egyetlen olyan közvetlen fogyasztói genetikai tesztelő cég, amelyet az FDA olyan egészségügyi tesztek elvégzésére engedélyezett, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kor. A társaság saját gyógyszerfejlesztést is végez és 2,5 milliárdos értékeléssel büszkélkedhet olyan támogatókkal, mint a Google (amelynek társalapítója volt férje, Sergey Brin).

Kim Kardashian West, 350 millió dollár

Vagyon forrása: Reality TV, mobil játékok, kozmetikumok, KKW Beauty

Életkor: 39

Lakóhely: Hidden Hills, Kalifornia

A szociális média királynője, Kim Kardashian West, valódi szerencsét kovácsolt valóságshow-jából, mobil játékok, hangulatjelek és immár kozmetikumok, fehérneműk eladásából. Vagyona nagy részét a két éves KKW Beauty cég adja, amely 2018-ban több mint 100 millió dollárnyi forgalmat generált. O.J Simpson védőügyvédjének híres leánya, apja nyomdokaiba lépve ügyvédbojtár (ezt például kevesen tudják róla). Kim szenvedélye a büntető igazságszolgáltatás, bár otthagyta a jogi iskolát, tervei szerint 2022-ben visszamegy az ügyvédi karra.

Therese Tucker 380 millió dollár

Vagyon forrása: Vállalati szoftver, BlackLine

Életkor: 58

Lakhely: Los Angeles, Kalifornia

Therese Tucker a BlackLine vezérigazgatója, amely számvitel-automatizálási szoftvert értékesít olyan cégeknek, mint a Coca-Cola és az Under Armour. Therese 2002-ben alapította a társaságot teljes nyugdíj megtakarításának felhasználásával. 2013-ban eladta többségi részesedését a Silver Lake és az Iconiq Capital magántőke társaságoknak 200 millió dolláros értékben. Cégében 10%-kos részesedéssel rendelkezik, melyet 2016 októberében nyilvánosságra került a Nasdaq-on. Therese középiskolákban és a STEM eseményein tart előadásokat és tanítja a fiatal nőket arra, hogyan fejlesszék és építsék karrierjüket a vállalati technológia területén. 

Therese Tucker

Ha te is szeretnél fejlődni, haladni az életedben, megtalálni az utad, kitartani melletted, csatlakozz az online Női Siker Klubhoz.
Részletekért kattints ide:
Női Siker Klub