Edna, a dolgozó nők úttörője, a magabiztos, sikeres nők példaképe

A történet egészen az 1920-as évekbe repít vissza minket, amikor is Amerikában Edna L. Emme nem csak felfigyelt valamire, hanem elindult azon az úton, aminek következtében ma is megannyi nő hálás neki.

A fiatal nő testvére fodrászatában – ott dolgozva – vette észre, hogy a frizura elkészülte után a nők milyen magabiztosan, boldogan lépkednek ki a szalonból és elgondolkodott azon, hogy mi lenne, ha a vendégek otthon is elkészíthetnék a frizurájukat (amikor épp nincs idejük, lehetőségük fodrászhoz menni).

Hajápolási márkájának fejlesztése közben a Godfroy Manufacturing Vállalat ranglétráján a gyártósorok mellől az alelnöki pozícióig emelkedett (akkor! – a szerk.)
A nők munkaerőpiaci felemelkedésének alakjává vált, 1938-ban a Fehér Házban is felszólalt.
A Fodrászok és Kozmetikusok Egyesületének alapítójaként jelentős befolyással bírt a szépségipar megreformálására.

Edna L. EmmeKitartó és hosszú munka eredményeképp 1948-ban megszületetett a TRESemmé hajápolási termékcsalád, amely Emma családnevének (Emme) és a francia “trés aimé” kifejezésnek szójátékából született, ami annyit jelent: “nagyon szeretett”.

Mai napig is legyen szó kezelhetetlen, károsodott, festett, volument igényló hajról, a TRESemmé segítséget nyújt az ápolásra és a márka termékei immár Magyarországon is elérhetőek.

Nyitófotó: TRESemmé illusztráció