Több, mint stylist: önerőből hozta létre saját ruha bizniszét és váltotta valóra nem csak saját, hanem minden magas nő álmát

Mártit akkor ismertem meg, amikor a KRS – Stylistképzésemre jelentkezett. A kedvességén, báján kívül azonnal megfogott az, hogy tudja mit akar, tudja kinek, kiknek akar segíteni, és bár akkor még egy luxus szállodában dolgozott elit pozícióban, volt egy vágya, amit nem hagyott annyiban.

Bures-Berek Mártit, egykori stylist tanítványomat, ma már jólmenő üzletasszonyt arról faggattam, hogy miért érezte úgy, hogy igenis valóra kell váltania az álmát és miért érzi, érezte azt, hogy nagyon nagy szükség van arra, hogy az ő célcsoportjának is segítsen valaki.

Honnan és miért indult az ötlet, hogy magas nőknek tervezz ruhákat?

Korábban a ruhavásárlásaim során azt tapasztaltam, hogy a 190 centimre soha nem találok jól szabott ruhát, nadrágot, blúzt, szabadidőruhát stb. De még ha a szabás jó lett volna… minden rövid volt, körülbelül a vádlim középén végződött sok hosszúnak mondott nadrág és a blúzokról ne is beszéljünk.
A ruhavadászatok – amikre gyakran a Férjem is elkísért – napokat elvettek az életünkből és erre szerettünk volna megoldást találni, ezért a Férjem arra inspirált, hogy kezdjünk el ruhakészítéssel foglalkozni. Összességében, saját magam miatt kezdtem el ruhákat tervezni, aztán egyre jobban bővült a kör és így született meg a Pink Swan PS: I’m tall márkánk. 
Kezdetben online tudtak vásárolni a magas hölgyek a webáruházamból, aztán 2017-ben megnyitottuk a Magas Nők Bázisát, ahová már személyesen is el tudnak jönni.
Ahogy egyre jobban terjedt a márkánk híre, úgy bővültek a méretek, fazonok. Igyekszek több stílusban, több alkatra ruhákat tervezni. 

Aktívan és közvetlenül kommunikálsz a közösségi oldaladon. Hogy érzed, a magas nőknek a ruhákon kívül szükségük van még lelki támogatásra is? 

IGEN! IGEN! IGEN! Szükség van arra, hogy sorstársakat tudj magad mellett és tudd azt, hogy nem vagy egyedül a „problémáiddal”. Ezért is született meg a zárt csoportunk, ahol közel 1700 tag van. Az a csoport érdekessége, hogy már azelőtt létrehoztam, mielőtt belevágtunk a „ruha bizniszbe”. Kerestem a sorstársakat, kerestem a könnyebb utat, hogy hol vannak ruha, cipő, autó stb. lelőhelyek, hiszen nem csak divat ügyileg vagyunk nehéz helyzetben. 
A csoportban nem érzed magad UFO-nak, nem lógsz ki a sorból, inkább elvegyülsz és ez nagyon jó érzés!

Azon túl, hogy egy nő vásárol tőled ruhát segítesz abban is, hogy mit, mivel viseljen, mi az előnyösebb fazon, szín?

Igen, segítek, és azt gondolom, hogy ez igénylik is a vásárlóim. Emiatt is egyedi a Magas Nők Bázisa, hiszen nem csak a ruhát adjuk el, hanem szóban használati útmutatót is mellékelek a ruhadarabokhoz. Ez magában foglalja azt is, hogy mi áll jól az illetőnek a személyes adottságai alapján, illetve hogyan teheti – igény szerint – akár sportossá, elegánssá illetve milyen színekkel viselje, milyen övet, ékszert válasszon hozzá. Erről órákig tudnék mesélni (nevet).
Úgy gondolom, ehhez, hogy ilyen teljes körű tanácsadással körített vásárlási élményt adhassak, kellettél Te is, hiszen a Stylist szakmát Tőled sajátítottam el. Alázatot tanítottál, megmutattad, hogy nem ciki letérdelni, ha meg kell igazítani azt a nadrágszárat… aztán tovább tanultam… jobban belemerültem a színek világába. Így lettem teljes körű Stylist, Szín- és stílustanácsadó, ruhatervező.

Nem mehetünk el mellette, hogy odafigyelsz azokra a hölgyekre is, akik nem csak magasak, hanem kerekded idomokkal rendelkeznek. Miért kezdtél el a plus size nőknek is tervezni?

Ezt a vonalat is az igény szülte. Egyre több plus size magas hölgy keresett fel, hogy szeretne Pink Swan ruhát. Először a farmernadrág méretkínálatot bővítettem egészen 8 XL-ig, aztán szépen lassan a többi ruhadarabnál is bővítettem a méreteket. Persze vannak olyan ruhák, amit nem ajánlok plus size hölgyeknek, de ezeknél a daraboknál nem is készítek nagyobb méretben.

Mit üzennél azoknak a Női Siker magazin olvasóknak, akik – ahogy te is – magasak, és szeretnének csinosan felöltözni egy tárgyalásra, meetingre vagy egy olyan eseményre, ahol ők a főszereplők?

Először el kell dönteni, hogy mi az üzenetünk a hallgatóságnak. Ezt az üzenetet legegyszerűbben a színekkel adhatjuk át. Egy jól megválasztott színnel sikereket érhetünk el. Például ha egy üzleti tárgyalásra készülsz és szeretnéd eladni a termékedet, biztosan csempésznék a színtípusodnak megfelelő kéket, vagy zöldet az outfitbe ékszer formájában. A kék és a zöld is a bizalom jele. Meg sem kell szólalnunk, de rögtön az első benyomás pozitív lesz.

Ha színtípusunknak megfelelő színeket választunk és még egy kicsit játszunk is ezekkel a színekkel, nyert ügyünk van. És természetesen ez nem boszorkánykonyha.

A magas nők webáruháza: www.magasnoknek.hu
Ruha üzlet: Magas Nők Bázisa