Bordó Krizantém: nőkkel szembeni erőszak ellen

A Bordó krizantém, az Orange the World nemzetközi kampány felhívására született 3 évvel ezelőtt. Ez a kampány a világon mindenhol, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja köré szerveződik. A rendezvénysorozat célja, hogy más, a művészetek finom hangján beszéljen a témáról. Így kapott helyet az évek alatt festmény és tematikus fotókiállítás, improvizációs színház, gyökereket kutató népzenei előadás, gitármuzsika és irodalom. A program elengedhetetlen részét képezik a szakmai előadások is. Az idén ezek mellé az opera műfaja is bekapcsolódik.

Fontos, hogy minél többen álljunk a kezdeményezés mellé. „A mai napig jellemző a Zichy családra, hogy szerepet vállalnak a közösség életében. Én sem teszek máshogy, magam is nagyon fontosnak tartom, hogy például a nőkkel szembeni erőszak ellen is tegyünk és fellépjünk! Ezért nem is volt számomra kérdés, hogy a Bordó krizantém elnevezésű rendezvénysorozat mellé álljak és támogassam” – mondta el Zichy Anikó, a Zichy-Szőlőbirtok tulajdonosa.

Első eseményünk november 9-én 18 órakor, Kiss Andrea fotóművész, ÉN című kiállítás megnyitója lesz. Az alkotások november 26-áig tekinthetőek meg a Hegyvidék Kulturális Szalon Tamási Áron termében.

Ezt követi egy segítő, szakmai előadás november 17-én 17:30-tól, aminek a címe: Az énerő felszabadítása sorsfordító helyzetekben. 

Előadók:

– Róza Rachel, klinikai szakpszichológus, az Integrál Női Közösség alapítója, a Nők Más Hangon tanácsadó és Pszichoterápiás központ szakmai vezetője

– Hunyadi Krisztina, egyetemi szakvezető, válási szakmediátor, család és gyermekvédelmi szakértő, és 

– Preisz Éva Eszter, pszichiáter, pszichoterapeuta, tréner 

A rendezvénysorozat november 24-én 18 órakor a Saját válladra című zenés irodalmi esttel zárul. 

Közreműködik Lőrincz Judit operaénekes

A rendezvény ingyenesen látogatható!