(Rém)álom a házasságom – igaz történet a verbális bántalmazásól

A legtöbb ember számára csak a fizikai abúzus jelenti a bántalmazást, pedig a verbális bántalmazás is nagyon veszélyes, alattomos fegyver a bántalmazó kezében. Nagy Emőke most megjelent (Rém)álom a házasságom című könyve saját történetét mutatja be egy kenyai esküvő és a Dubajból való hazaköltözése után várandósan. Őszintén beszél a verbális bántalmazásról, a házasságon belüli manipulációról és a gázlángozásról.

El tudod képzelni azt a helyzetet, amikor lehetséges, hogy elveszíted a gyermekedet? Vagy tudod, hogy mit tennél, ha a férjed a pánikrohamaid miatt azzal fenyegetne, hogy ez lesz a bizonyíték a bíróságon, és meggyőzi a bírót, hogy alkalmatlan vagy a gyermeknevelésre? Mit tudnál tenni, ha valaki a saját lakásodban terrorizálna lelkileg? Hová fordulhatsz ilyenkor? – csak néhány fontos részlet, melyről a könyv mesél, és igazából bármelyik házasságban előfordulhat, ha nem szerencsésen választottunk párt magunknak. A statisztika szerint ma Magyarországon több, mint 200 ezer nő éli át a családon belüli bántalmazás valamilyen formáját.

A könyv további különlegessége, hogy minden fejezete után egy szakember írt véleményt, hogy hol hibázott az írónő, és hol a férje. Ez egy mankó lehet a hasonló helyzetben lévőknek, hiszen nem csak a történettel tudnak esetleg azonosulni, hanem rögtön tanácsot vagy magyarázatot is kapnak.

Az írónő a második könyve mellé elkészítette a Jogom van a boldogsághoz című önsegítő munkafüzetet is, amelyben a bántalmazó kapcsolatban elhangzó párbeszédekkel, tesztekkel és magyarázatokkal próbál segíteni azoknak, akik érzik, hogy valami nincs rendben a kapcsolatukban, de még nem biztosak abban, hogy bántalmazás áldozatai-e. 

A munkafüzetben leír minden lehetőséget, ahová az áldozat fordulhat, mivel ő is végig ment rajta, és saját tapasztalata van ezekkel a szervezetekkel kapcsolatban.

Az írónő jelenleg egyedül neveli a gyermekét, már rendeződtek a korábbi súlyos problémái, és a könyvein túl, YouTube-videókat is készít majd, ahol szintén hasonló témában igyekszik segíteni. 

Te is érdekesnek találod, és szívesen elolvasnád ezt a magával ragadó történetet? 

A könyvről még többet olvashatsz, vagy meg is vásárolhatod ide kattintva

Nagy Emőke, írónő

Amennyiben pedig úgy érzed, hogy valamilyen bántalmazás áldozata voltál/vagy, merj segítséget kérni, akár a feldolgozáshoz, akár a helyzetből való kikerüléshez, hisz te is talpra tudsz állni, és Neked is jogod van ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életed legyen! Emőke, mint a bántalmazott nők mentora is szívesen segít neked a talpra állásban, és Facebook oldalát is követheted hasonló tartalmakért.