Magyar siker a Cannes-i filmfesztiválon!

Hatalmas magyar elismeréssel zárult idén a világhírű Cannes-i filmfesztivál, melyen Buda Flóra Anna Arany Pálma díjat kapott 27 című animációs rövidfilmjéért.

“Alice ma huszonhét éves. Noha úgy érzi, hogy ez akadályozza, még mindig a szüleivel él, és álmaiban szokott létezni, hogy elkerülje sivár mindennapjait. Egy pszichedelikus buli után egy gyártetőn, részeg állapotban súlyos kerékpárbalesetet szenved. Ez megadja neki a bátorságot, hogy belépjen a felnőttkorba?” – olvashatjuk a nyertes rövidfilm előzetesénél.

A rendezőnő a díját a magyar tanároknak és diákoknak, valamint a Clermont-Ferrand Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak ajánlotta fel.

A teljes Cannes-i díjátadót itt tudod visszanézni.

A nyertes alkotás júniusban a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecyban is megméreti magát, ahol szintén a rövidfilmes kategóriában indul. A filmet a június 1-7. között megrendezésre kerülő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon te is megnézheted.

Buda Flóra Anna 2018-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs rendező tanszékén (MOME Anim). Korábbi produkciója, mely egyben a diplomamunkája, az Entrópia a 2019-es Berlinalén debütált, ahol elnyerte a Teddy-díjat. A film ezt követően további több mint száz fesztivál programjában szerepelt.

Kíváncsian várjuk az újabb alkotásait, és szívből gratulálunk a rangos elismerésért Buda Flóra Annának!

Borítókép forrása: Glamour magazin