Belső- és külső szépségről vallott a világhírű magyar topmodell

Dior, Louis Vuitton… és sorolhatnánk a legnagyobb márkákat, akikkel a Axente Vanessa eddig dolgozott. A bájos mosolyú, végtelenül kedves és természetes sztár mélyinterjút adott a Női Siker magazinnak, ahol többek között arról is beszélt, hogy mennyire fontos lenne népszerűsíteni a sokféle szépséget és arról is, hogy hiába gyönyörű valaki kívülről, nem biztos, hogy magával ragadó nő.

Női Siker magazin: A szépség és az egészség nagykövete is lehetnél természetességeddel és életstílusoddal. Mit jelent számodra a női szépség és mit gondolsz arról, hogy a női szépség lehet többféle is, akár kortól, alkattól függetlenül is egy szép egy nő?

Axente Vanessa: Én ebben 100%-ban hiszek, és vallom is, mert a szakmámból adódóan rengeteg nővel találkozom és  annyi és annyi különböző nővel ismerkedem meg, mindenkiben van valami szép és mindenki szép valamitől. A szépség nem csak külsőről szól, hanem a személyiségünkről, a karakterünkről. A külső csak egy extra és mindenkiben van valami szép, amit meg kell találni magunkban.
Természetesen rengeteg gyönyörű nővel dolgoztam együtt a munkám során, de ha a személyiségük nem volt megfelelő és nem tudtam rájuk szépként tekinteni, hiába mondták mások, hogy “Úristen nézd mennyire gyönyörű”. Lehet valaki szép, de a kisugárzás és a személyiség mindent meg tud szépíteni, vagy el is tud torzítani.

NSM: Mit üzennél azoknak a nőknek, akik kételkednek magukban, nem látják elég szépnek magukat?

Olyan nyomás alatt vagyunk a mai világban a social media által, mintha ránk akarnának erőltetni valamit, ami nem mi vagyunk. Ilyen smink, ez a trend, ezt csináld, azt csináld… Hiszek abban, hogy akinek természetes és egészséges módon ad az önbizalmához a plasztika, az nagyon jó tud lenni, mert ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, az is borzasztó tud lenni. Először próbáljuk meg megtalálni, hogy mi az, amit szeretünk magunkban, és elfogadni magunkat, de valakinek szüksége van bizonyos segítségre.
Az ESSA-val csináltunk egy kampányt, hogy mi az amit szeretsz magadban. Én szeretem ezt a gyakorlatot magammal vagy másokkal is csinálni, javaslom is, hogy próbáld ki a pároddal, barátnőddel… mi az amit szeretsz magadban és ezt ismételgesd. Nagyon könnyen leoltjuk magunkat, nem vagyunk kedvesek önmagunkhoz, elfelejtjük megdicsérni magunkat. És ezt az önszeretet szeretnénk az ESSA-val is biztatni.

Az ESSA World megálmodói: Axente Vanessa és Nimisha Gupta


NSM: A nemzetközi porondon egyre nagyobb teret nyer a diverzitás, a különbözőség megmutatása a szépség- és divatiparban, de itthon ez még eléggé gyerekcipőben jár.
A Női Siker magazin olvasói között is lehetnek olyan nők, akik úgy érzik azért nem lehetnek elég sikeresek, mert elmúltak X évesek, vagy nem trendi a megjelenésük. A nemzetközi vonalon láthatjuk például Maye Musk topmodellt, aki elmúlt hetven éves és ragyog. Mit gondolsz erről?


AV: Azt gondolom, hogy itthon minden egy kicsit tovább tart, szerintem szükség is van arra, hogy itthon is elinduljon ez. Látni próbálkozásokat, de még korai. Az ESSA-val is mi többször beszélünk erről, hogy egyszer sem szeretnénk, hogy elhangozzon az, hogy diéta, vagy bármit megszabni. Csak azt szeretnénk, hogy mindenki megtalálja, hogy mi az ami neki beválik, és hogy a felfedezze a saját wellness rutinját és mi csak segíteni szeretnénk. Pont azért, hogy az emberek azt érezzék részesei lehetnek a filozófiánknak.

NSM: Ehhez kapcsolódik a koktél is, amit megálmodtál? Ez is hozzájárul ahhoz, hogy egy nő ragyogónak érezze magát kívül és belül?

AV: Természetesen! Az ESSA kollagén az alapja a koktélnak, emellett a frissen facsart grapefruit dzsúznak magas a C-vitamin tartalma, ami a kollagén-termelést fokozza. A tonik-vizünk is cukormentes és kicsit fanyar, mégis édes, frissítő. Már csak maga az érzés, hogy felfrissít és mellette a kollagén és C-vitamin hatásával is reméljük hozzá tudunk járulni a jó közérzethez az italunkkal.

Axente Vannesa és a kollagén alapú koktél, amit róla neveztek elNSM: Nálatok az ESSA-nál nagyon fontos a közösség támogatása. Számodra miért olyan lényeges, hogy ezek a női közösségek létrejöjjenek és a nők összetartsanak?

AV: Saját tapasztalatból kiindulva, észrevettem magamon, lehet a modellkesés által is, de itthon, Magyarországon nagyon zárkózottak vagyunk és ritkán osztjuk meg másokkal, hogyha esetleg negatív gondolataink, problémáink vannak, általában csak a jó és pozitív dolgokról beszélünk és észrevettem, hogy nagyon sok gondom volt, amit nem tudtam senkivel sem megosztani, meg merjek nyílni, beszéljek erről, akár egészségügyi vagy bármilyen női problémák, amelyek a hétköznapokban is előfordulhatnak. Munkahelyen vagy saját testünkkel. Angliában kezdődött el ez nekem, hogy a barátnőmmel elkezdtem beszélni és rájöttem, hogy mindenkinek vannak ezek a helyzetek, nehézségek és ott nagyon sokszor megosztják ezt egymással az emberek és éreztem, hogy erre nekem is szükségem lenne.
Az első alkalom nagyon nehéz volt, hogy megnyíljak, de nagyon jól esett és tudtam, hogy nem nem vagyok egyedül és ez az érzés, hogy nem vagy egyedül, ezt szeretnénk mi is az ESSA World-del támogatni. Itthon még lassabban nyitnak a nők, tartózkodóbbak, de ezt szeretném megtörni.

Axente Vanessa motivációs kártyái és Kozma Rita, a magazin főszerkesztője