Madame C.J. Walker: Az önerejéből lett milliomos

Ismét a Netflixen bukkantam erre a gyöngyszemre. Igaz ezt a minisorozatot Kozma Rita ajánlotta a zárt, online Női Siker Klubban egyik nap, így az ő ajánlására álltam neki megnézni, amit egy ültő helyemben sikerült is megtennem, mivel annyira magával ragadt a történet. No de miről, azaz kiről is szól és mit ad neked is!

A 4 részből álló, egy valós személy  életét bemutató minisorozat, a főszereplő, az Oscar díjas, fekete bőrű, Octavia Spencer nevével fémjelzett, így garantált a siker. A nagyszerű karakterszínésznő, aki alázatos a színészmesterség iránt, így ebben a filmben is remekelt.

Sokszor hallhatjuk tv-ben, rádióban, hogy hány és hány nőt ér családon belüli erőszak a férje, párja által. Ez történt a főhősnővel is, és egy ilyen eset után úgy határozott, hogy ő bizony többet ilyet nem fog átélni attól az embertől, akivel él. A sorozatos bántalmazások, és nehéz életkörülményei miatt (mosónő volt egy amerikai kisvárosban) fizikailag és lelkileg is összetört. Hullott a haja, a bőre megcsúnyult, az utcán az emberek, vagy a munkát adó fehér bőrű, gazdag feleségek undorral néztek rá. Nem akarta ezt így folytatni tovább, és a lányának sem ilyen megaláztatásokkal teli életet szánt. Amikor ezt elhatározta, akkor toppant be életébe az a lehetőség, amiből aztán…

…többet nem árulok el róla, nézzétek meg!

Mit tanulhatunk a filmből, a főhős életéből?

Adott egy nő, aki nehéz sorból jön, folyamatosan hátrányos megkülönböztetés éri, de hisz az álmában, tisztán körvonalazódott célja van, és tanul, tesz is azért, hogy azt elérje, neki is lehetősége van a jobb életre.
Nem állíthatja meg sem irigye, sem a családja, senki, mert ő sikeres akar lenni!

A zárt, online Női Siker Klubban én is erről tanultam, tanulok folyamatosan, képzem magam, hogy sikeres lehessek az életben, a kitűzött célomat mihamarabb elérjem és ehhez sok segítséget megkapok.

A filmben szereplő nőnek viszont nem segített senki, önerőből küzdötte fel magát és mutatta meg a nőknek, férfiaknak egyaránt, hogy a tanulás, a magunkba fektetett energia, a türelem és az alázat a legfontosabb, hogy elismert és sikeres legyen.

Lehet, hogy közhelyesen hangzanak a fentebb írt mondatok, de higgyétek el, saját tapasztalatból, már több mint 1 éve Siker Klubosként, tudom azt mondani, hogy ezek igazak…
Rengeteget tanultam magamról, meglepődve tapasztaltam, hogy mire vagyok képes, ha kitűzött célomat el szeretném érni. Voltak megingásaim, felütötte néha a kétkedés bennem a fejét, mikor a közeli ismerősök, vagy családtagok el szerették volna hitetni velem, hogy nem vagyok képes arra, hogy pl. egy év alatt 25 kilót leadjak, vagy, hogy olyan tanfolyamokat, képzéseket végezzek el, melyek első hallatra számukra haszontalanok lehetnek.

A önfejlesztés mindennek az alapja, mert azáltal nő az önbizalmad, változik a gondolkodásmódod, erőd lesz arra, hogy változtass az életeden, hogy jobbá váljon az!

Nyitófotó: Netflix