Váltott, maga mögött hagyta a generációs bizniszt   – filmajánló

Mindenkit nehezen érint a kialakult válsághelyzet, és próbálja a legjobbat kihozni belőle. Ilyenkor előfordul, hogy a filmek által nyújtott kikapcsolódáshoz menekülünk, több könyvet olvasunk. Így teszek én is.

Egyre sűrűbben böngészem a Netflix kínálatát és mióta itthon vagyok, naponta keresem az izgalmas, szórakoztató, de egyben tanító jellegű műsorokat.
Így bukkantam rá a független alkotásként idén debütált:
Bor, mámor, barbecue című filmre is.

Az úgynevezett “alulértékelt” kategóriába sorolták a filmet az internetes TV-csatorna nézői, és én is ilyen „érzettel” ültem le megnézni, hogy lehet igazuk lesz, de adjunk mégis esélyt neki.
Szerencsémre, hogy megnéztem, és nem a film címe vagy mások véleménye alapján döntöttem. 
Hiszen a főszereplő (Mamdou Athie) és a további szereplők sem ismertek, vagyis nem a nagy nevek közé tartoznak, az író-rendezőről, Prentice Penny, sem hallottam még ezelőtt.

A sztori (spoiler nélkül):

Adott egy amerikai városban élő fiatal, fekete bőrű srác, aki még 30-as éveinek az elején is keresi az életcélját. Pedig nem is kellene keresnie, mert minden adott számára. Szülei éttermének vezetése lenne az életfeladata, mivel az apja is anno így tett, és a nagyapja is, és így tovább, generációkon keresztül. A fiatalembernek persze merőben más álma van, amiért képes mindent megtenni, feláldozni.
Folyamatosan kételkedik a képességeiben, és emiatt is sokat tanul, hogy mindenkinél jobb lehessen.

Sokunknak ismerős ez a szituáció, ugye?  

Hányan élnek, élünk a szüleink árnyékában, az ő elvárásaik szerint? Elárulom, sokan…

Én is így voltam sok sok éven át, míg egy kb.10 évvel ezelőtti hétvégén fejbe nem kólintott a felismerés, hogy nem, nem élhetek úgy, ahogyan mások elvárják tőlem. Egy életem van, magamnak kell kialakítanom, hiszen én élem azt.
Az ajánlott film is méltán tükrözi, hogy milyen sivár, egyhangú és élménytelen az életed, ha nem azt csinálod, amit szeretsz, vagy szeretnél.

Érdemes megnézni a filmet, és bár a Női Siker magazinra egy férfi főszereplésével készült művet ajánlunk, de bizonyos helyzetekben nincsenek nemek.
Feltöltő mozizás az otthonunkban, ha motivációra vágyunk, egy löketre ahhoz, hogy igenis másnak sem könnyebb, de érdemes tenni az álmainkért, célunkért, még ha az sok lemondással, esetleg  „barátok” elvesztésével jár is, vagy éppen a komfortzónákon túl kell mozognunk.

Fotó forrása: Netflix