Bántották, feladta, felállt, újrakezdte: Sirokai Diána, a plus size modell

A legtöbb fiatal lányt megfosztja az önbizalmától, ha a társai rendszeresen bántják a testalkata miatt. Sirokai Diána is feladta a modellkedést a bántalmazások hatására, de aztán megrázta magát, és újrakezdte. A magyarországi születésű, Londonban élő, 20 éves lány nevét ma már egyre többen ismerik a modellvilágban.

Attól kezdve, hogy 16 évesen modellkedni kezdett és szerepelt néhány videoklipben is, többször előfordult, hogy beszóltak neki. Ezek a bánatalmazások először megtörték, de aztán összeszedte magát, és újra belevágott. “16 éves koromban elkezdtem hízni – mesélte a Curvy Kate-nek. – Ismét nagyon rosszul kezdtem érezni magam a bőrömben. Egy nap ültem a szobámban, és arra gondoltam: kizárt, hogy még egyszer átéljem ezt. Nem kellene utálnom magam. Belenéztem a tükörbe, és dicsérni kezdtem a tükörképemet. Olyasmiket mondtam, hogy: Hű, nézzenek oda, de jól néz ki ez a narancsbőr. Eleinte hülyén éreztem magam ettől, de aztán elkezdett működni, és kezdtem elhinni, amit mondtam. Ezután már sokkal jobb volt. Szeretem önmagam, és tudom, hogy szexi, okos, egészséges és természetesen gyönyörű vagyok.”

https://www.instagram.com/p/BSFFHyyg_en/

Egyszer egy lány iskolatársa késsel is megfenyegette… De ez már nem csak hogy nem törte le, hanem még nagyobb löketet adott neki – a jó irányban. Nem félt visszaszólni, és továbbra is emelt fővel járt. “Mindig lesznek jó- és rosszindulatú emberek, és ez volt a próbája, hogy tudom-e kezelni mindezt. Sokkal erősebbé tettek ezek az élmények” – mesélte a Daily Mailnek.

Azt mondja, nem változtatná meg a múltat, hiszen ezek által a zaklatók által tanulta meg, hogyan kezelje a bántásokat, hogyan rázza le magáról a megjegyzéseket, és hogyan szeresse a testét attól függetlenül, hogy ki mit gondol.

Azt is elárulta, ő sem volt mindig elégedett magával – de most már nem is érti, miért.

“Volt egy időszak, amikor kevésbé voltam gömbölyded, de a mostaninál is nagyobbnak képzeltem magam – vallotta be. – Pedig ha most megnézem az akkori fotóimat, az jut eszembe róluk, hogy milyen szexi voltam.”

Diána modellkarrierje akkor kezdett igazán beindulni, amikor részt vett a Curvy Kate Star in a Bra nevű, éves modellválogatásán.

“Egyik napról a másikra ezrek kezdtek követni, csupán azért, mert kitettem magamról olyan képeket, amelyeken látszik, hogy jól érzem magam a bőrömben – mesélte a Curvy Kate oldalon. – Rátaláltam a pozitív testszemléletre, és én is hirdetni szerettem volna. Annyira büszke vagyok rá, hogy újra modellkedhetek! De amire a legbüszkébb vagyok, az az, hogy lelkesítem nőtársaimat.”

Nemrég megmutatta a bájait a Scantilly fehérneműmárka #TheNewSexy közösségimédia-kampányában. Az új kollekció, amelyhez ő is az arcát (és a testét) adta, a legkülönfélébb nőket vonultatja fel a kampányban, legyen szó bőrszínről, testalkatról, háttérről, korról.

Az Instagram-profilját, amelynek ma már több mint 350 ezer követője van, egyébként azért hozta létre, hogy megmutassa a nőknek, hogy az ő testével is lehet valaki teljesen boldog, és persze a pozitív testszemlélet eszméjét is szeretné vele közvetíteni.

https://www.instagram.com/p/BSi1YVJgKa8/

“A divat mindenhol ott van, és ha továbbra is csak valószerűtlen testeket vagy csak egyfajta testalkatot láthatunk, akkor nők további milliói fogják elveszíteni az önbizalmukat. Mivel aktív vagyok a közösségi oldalakon, számtalan üzenetet kapok, amelyekben azt írják, kövér vagyok és egészségtelen, de számomra az az egészségtelen, ha nincs önbizalma az embernek, és rossz a kapcsolata a saját testével és lelkével. (…) Akkor fognak mások szexinek tartani, ha van önbizalmad, és tudod, hogy értékes vagy.”

Mi más lehetne egy ilyen ambiciózus fiatal lány álma, mint Ashley Graham nyomdokaiba lépni? “Az az álmom, hogy én legyek Ashley Graham fiatalabb, brit kiadása. Szeretnék én lenni a következő plus size szupermodell, és szerepelni a brit Vogue címlapján.”

“Főleg fehérneműs fotókon szerepelek, amelyek nyilvánvalóan a legtöbbet mutatják a testemből. Büszke vagyok arra, aki vagyok, és szeretném, ha mások is büszkék lennének magukra” – jelentette ki a Standard.com-on.