Mindenki csúfolta, most ő a királynő – a Miss Plus Size Queen hihetetlen története

Amikor elhangzott a neve mint a Miss kategória királynője, Kiss Zsuzsa meghatottan, örömkönnyekkel és kissé remegve lépett elő a Plus Size Queen gyönyörű hölgyek közül. Akkor még senki sem tudta, hogy mit élt át gyemerekkorában, milyen út vezetett a sikerig, de most őszintén megosztotta élete egyik legnehezebb időszakát. Zsuzsa története igazi tündérmese.

– Miért indultál a Plus Size Queenen?

– Hogy bebizonyítsam magamnak, nem vagyok csúnya, és főleg nem vesztes kategória. Nekem ez a verseny sokat jelentett, és boldog vagyok, hogy részt vehettem rajta. Általános iskolában kiközösítettek, és sokat csúfoltak nemcsak az osztálytársaim, hanem a tanáraim is. A tanárok közölték anyukámmal, hogy szerintük nem kellene középiskolába mennem, mert az érettségit sem fogom tudni letenni. Volt egy lelki bántalmazó házasságom is, amiből volt erőm kitörni, de borzasztóan megviselt. Felálltam a padlóról, tovább mentem, de a lelkemben félénk voltam, aki nem hitt önmagában, aki úgy érezte, neki soha semmi nem sikerülhet az életben. Mindig is úgy voltam vele, hogy amikor a családom mondta, szép vagyok, azt feleltem, hogy “jó, jó, hát hogyne”, de nem hittem magamban. A Plus Size Queen azonban mindent megváltoztatott, és végre úgy érzem magam, mint “Betty, a csúnya lány”, aki a rút kiskacsából végre megszépült. A verseny önbizalmat adott, és végre elkezdtem hinni magamban. Csodálatos és felemelő érzés volt.

A Miss Plus Size Queen kislányként

– Szerinted segítenek a nőknek az ilyen jellegű események, törekvések, mint a Plus Size Queen?

– Abszolút támogatom és jó ötletnek, sőt zseniális ötletnek tartom ezeket az eseményeket. Az ember legyőzheti a korlátait, kiáll a színpadra, és elhiszi, hogy ott van, küzd az álmaiért. Az ilyen eseményeken olyan segítő és szeretetre méltó emberekkel lehet megismerkedni, akik jót akarnak a másiknak, elindítják az úton, amin haladni és lenni szeretne, és ez hihetetlen lelki erőt nyújt, hatalmas nagy lökést az ember életében. És melyik nő ne szeretné, hogy róla szóljon egy este, gyönyörű nők társaságában, meseszép ruhák és kiegészítők között, ha elkészítik a frizuráját és a sminkjét? Barátságok és kapcsolatok születnek, melyek összekötik az embereket, és tényleg támogatják egymást egy jó szóval, öleléssel vagy egy kis csokival.

– Szépségkirálynőként mit üzennél azoknak a nőknek, akik önbizalom-problémákkal küzdenek a súlyuk miatt?

– Azt, hogy mindenki kincs, egyéniség, és higgyenek benne, hogy gyönyörűek, okosak, kedvesek és szerethetőek. Hihetetlen sok bántás, csúfolás, kiközösítés van a mai világban, tudom én is, sajnos végigkísért ez az általános iskolában az osztálytársaim és tanáraim révén. Mindig is csendes, visszahúzódó kisgyerek voltam, és emiatt felnőttként még jobban azzá váltam. Azután jött a középiskola, a képzések, a munkahely,  szuper emberekkel, illetve pozitív személyekkel, akik segítettek, hogy bátrabb legyek, kiálljak önmagamért, és igenis merjek tenni az álmaimért. Szerencsére van egy nagyszerű családom is, akik támogatnak, elkísérnek és mellettem állnak, bármikor számíthatok rájuk. Szeretném nektek üzenni, drága hölgyeim, hogy erősek vagyunk, mindig is azok voltunk és leszünk. Éljük úgy az életünket, hogy szép legyen, és valósítsuk meg a céljainkat. Tudom, hogy voltak, vannak és lesznek hullámvölgyek, de a felhők fölött mindig kék az ég. Higgyetek magatokban, ne hallgassatok a negatív emberekre, azok legyenek körülöttetek, akiket szerettek és akik támogatnak titeket, mert ti mind csodálatosak vagytok.

Fotó: Faragó Zsolt

Add your comment