Meryl Streep beszéde mindenkit megdöbbentett

A Golden Globe-gálán életműdíjat kapott sokak kedvence, Meryl Streep, aki a beszédében igencsak érzékeny témát érintett, de ami biztos: sok igazság van a gondolataiban!

“Mi is Hollywood igazából? Csak egy rakás ember, akik mind máshonnan jöttek ide. (…) Például Amy Adams Vicenzában, Olaszországban, Natalie Portman Jeruzsálemben született. Hol van az ő születési anyakönyvi kivonatuk? Vagy nézzük Ruth Neggát, aki Etiópiában született, majd Írországban nőtt fel. Ryan Gosling, mint minden kedves ember, kanadai. Hollywood fulladozik a kívülállókban és a külföldiekben. Ha őket kirúgjuk innen, akkor nem marad más, mint az amerikai foci és a Mixed Martial Arts (MMA, Amerikában is népszerű kevert küzdősport), ezeknek semmi közük a művészethez” – mondta rendkívül erős beszédében a színésznő (aki a legjobb mellékszereplők között a 30. Golden Globe-jelölését ünnepelhette a gálán), utalva Donald Trump egyik idegenellenes kampányfogására.

Trumpot később sem kímélte a színésznő. Az év legmeghatározóbb, leginkább emlékezetes teljesítményének nevezte az esetet, amikor a frissen megválasztott amerikai elnök nyilvánosan kigúnyolt egy fogyatékkal élő újságírót. Innen tért rá beszéde második részére, amelyben az újságírók védelmére kért mindenkit, az olyan újságírókéra, akik pontosan az ilyen helyzeteket mutatják be, akik kiállnak az elnyomottak mellett, és az igazságtalanság ellen. “Szükségünk lesz rájuk, és szükségük lesz ránk, hogy megvédjük az igazságot” – mondta a színésznő.

A beszéd zárómondata, amelyet a teremben ülőknek és az egész hollywoodi közösségnek címzett, magáért beszélt:

“Ahogy a nemrég elhunyt barátom, Carrie Fisher mondta: fogd a törött szíved, és alakítsd művészetté!”