Bohém kiegészítők, amelyekkel tökéletes lehet a fesztiválszetted

Ha nyár, akkor fesztiválozás! Ha pedig fesztivál, akkor bizony érdemes egy olyan szettet összeállítanunk, amelyben oldottan, önfeledten, emellett sikkesen érezhetjük magunkat a programon.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen ruhákat érdemes – és kevésbé érdemes – választanunk, ha szabadtéri partira megyünk, hiszen lehet valami csinos, ha nem épp praktikus.
Amennyiben már kezd kialakulni a kép, hogy miben is szeretnél menni, érdemes elgondolkodni a kiegészítőkön is.
Milyen ékszerek? Esetleg testfestés?

Amennyiben testfestésben gondolkodsz, gondold át újra. Nem lebeszélni akarunk, mindenesetre nem szabad elfeledkezni az egyik legfontosabb “ruhádról”, a: bőrödről. Éppen ezért mindennél fontosabb, hogy védd a bőröd a napsütéstől, a napsugárzástól.
Amennyiben olyan fényvédőt használsz, amely szépen felszívódik a bőrödön, arra másik jöhet a testfesték. Érdemes olyat választani, ami kevésbé folyik le, olvad meg a melegben.

A testfestés roppant dekoratív és a mindennapokban nem igazán használjuk, így ha tetszik neked, akkor itt az alkalom kipróbálni. Akár hennafestést és készíttethetsz magadra, csak arra ügyelj, hogy olyan területre festess, ahol pár napig nem lesz zavaró, ha látható marad.

Elő a gyűrűkkel, karkötőkkel!

Coco Chanel óta tudjuk, hogy a kevesebb több és mielőtt kilépünk az utcára az otthonunkból, vegyünk le egy ékszert magunkról, mert biztos, hogy sok az, amit viselünk (kivéve persze, ha csak egy pár fülbevaló és egy gyűrű van rajtunk).
A fesztiváltrend ennek szöges ellentéte, hiszen a bohém outfitek jellegzetes kiegészítői az ékszerek. Majdnem hogy: minél több, annál jobb. Természetesen nem kell minden ujjunkra aranygyűrűt húzni, a bizsuk és a nemesfémek keverése nagyon izgalmas összhatást kelt. Próbálkozz, kísérletezz, viselj annyi ékszert a Szigeten, vagy bármelyik más fesztiválon, amennyi jólesik és amire mindig is vágytál, hogy egyszer kipróbálnád.


Rúgj ki a hámból sminkeléskor is!

Persze csak akkor, ha tetszik és egy ideje szemezgetsz a vadító, vagy éppen tündérlány-ihlette sminkekről. Itt az ideje, hogy kipróbáld, hiszen ahogy az ékszerek sokaság is megfér ezeken a napokon, úgy a smink vagy épp a körömdíszítés is.
Még akkor is, ha a “civil” napokon inkább a nude stílus az, ami meghatároz téged, ilyenkor nyugodtan kísérletezgethetsz.
Akár egy kis plusz csillám, csillagok az arcodra vagy kis kövek a szemed sarkába. Miért is ne?

Érdemes a program előtti napokban már kísérletezni, hogy tudd hogyan érzed magad egy ilyen összeállításban, hiszen végső soron a legfontosabb, hogy remekül érezd magad.

Plusz tanácsok:

– vigyél magaddal sapkát vagy kalapot vagy kendőt, a lényeg: védd magad, védd a fejed a napszúrástól (nem mellékesen még stílusos kiegészítők is)
– cipőben inkább zárt orrút válassz – és lapos talpút, ami kényelmes -, mert a nyitott orrnál könnyen meglehet, hogy rálép, vagy akár ráugrik valaki a lábadra, a következményekről ne is beszéljünk
– csak olyan ruhát vigyél, amit nem sajnálsz, hiszen előfordulhat, hogy elfáradsz és nem tudsz máshova leülni, csak a fűbe, vagy épp elered az eső és a poros partihely máris sárossá válik, ami ugyebár a ruhádra is felcsapódhat